Si Center входить до складу:
інші компанії:
ПРО КОМПАНІЮ
ПРО КОМПАНІЮ
КОМПЕТЕНЦІЇ ПРОЕКТИ НОВИНИ
НОВИНИ
КОНТАКТИ
Повернутись до новин
«ЕС АЙ ЦЕНТР» попереджає про атаку небезпечного вірусу та пропонує послуги захисту інформаційних систем

Компанія «ЕС АЙ ЦЕНТР» попереджає про атаку невідомого вірусу-шифрувальнику на українські підприємства. Вже інфіковано кілька великих українських банків, а також комп'ютерні системи столичної енергокомпанії «Київенерго» і НЕК «Укренерго».

За повідомленням Національного банку України у результаті кібератак певні банки мають складності з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій. Наразі у фінансовому секторі посилено заходи безпеки та протидії хакерським атакам усіх учасників фінансового ринку. 

У «Київенерго» співробітники були змушені вимкнути всі комп'ютери і мережеві комутатори до кінця дня. У головному офісі НЕК «Укренерго» встигли відключити мережу і уникнути зараження, проте деякі філії все ж потрапили під атаку вірусу. 

За повідомленнями інсайдерів, зараження протікало в такий спосіб: в середині дня 27 червня робочі комп'ютери підприємств самостійно перезавантажились, після чого операційна система нібито почала перевірку жорсткого диска. Через деякий час на дисплеї з'явилося повідомлення, що файли на жорсткому диску зашифровані, а для їх розшифрування потрібно відправити 300 доларів на адресу біткоін-гаманця. 

Для недопущення ризиків виникнення загроз для вашого бізнесу, фахівці ТОВ «ЕС АЙ ЦЕНТР» пропонують послуги аудиту безпеки інформаційних систем, що використовуються у вашій компанії. Крім цього, в разі необхідності, «ЕС АЙ ЦЕНТР» допоможе впровадити в компанії потужні засоби інформаційної безпеки.

опубліковано:
27.06.2017
автор:
SI CENTER
Поділитися: