Si Center входить до складу:
інші компанії:
ПРО КОМПАНІЮ
ПРО КОМПАНІЮ
КОМПЕТЕНЦІЇ ПРОЕКТИ НОВИНИ
НОВИНИ
КОНТАКТИ
Повернутись до новин
Антимонопольний комітет України прийняв до розгляду скаргу «ЕС АЙ ЦЕНТР» по проекту MNP

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель прийняла рішення № 7-р/пк-ск, згідно з яким прийняла до розгляду скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «ЕС АЙ ЦЕНТР» від 08.08.2017 щодо порушення державним підприємством «Український державний центр радіочастот» порядку проведення процедури закупівлі – «Код 62.01.1. Послуги щодо проектування та розробляння у сфері інформаційних технологій для прикладних завдань (Проектування, розроблення та впровадження Автоматизованої інформаційної системи "Централізована база даних перенесених номерів")».

Нагадаємо, що 31 липня 2017 року в Українському державному центрі радіочастот (УДЦР) відбулося засідання Комітету з конкурсних торгів держпідприємства щодо ситуації, що склалася з впровадженням послуги MNP в Україні, на якому УДЦР заявив про відміну попередніх торгів на впровадження MNP, не маючі на це достатніх правових підстав, і оголосив про намір провести повторний тендер через систему Prozorro.

У відповідь компанія «ЕС АЙ ЦЕНТР» заявила, що не схвалює рішення УДЦР  відмінити торги та буде його оскаржувати.

Як відомо, у Верховному суд України  (ВСУ) відкрито провадження по скарзі АМКУ на рішення ВАСУ від 20 квітня 2017 року. Але УДЦР замість того, щоб дочекатися розгляду цієї справи у ВСУ, вирішив заново провести тендер по впровадженню MNP. Таке рішення є передчасним, крім того, його не можна назвати юридично виваженим.

Зазначимо, що 21 квітня 2016 року УДЦР провів повторну оцінку пропозицій конкурсних торгів по впровадженню Автоматизованої системи «Централізована база даних перенесених номерів» і визнав переможцем тендеру компанію «ЕС АЙ ЦЕНТР». Вартість проекту від «ЕС АЙ ЦЕНТР» складає 39,582 млн грн (що майже на 32 млн грн менше попереднього переможця тендера), причому в цю вартість включено технічну підтримку на 3 роки.

Однак сторона, що програла тендер компанія «Діалінк» не погодилася з таким станом речей і  звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва, вимагаючи скасувати рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), який визнав порушення з боку УДЦР та допустив «ЕС АЙ ЦЕНТР» до оцінки пропозицій на тендері. Суди перших двох інстанцій відмовили «Діалінк», але 20 квітня 2017 року Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) задовольнив касаційну скаргу цієї компанії і тим самим зупинив проект по впровадженню MNP.

«З нашої точки зору, рішення УДЦР від 31 липня 2017 року є таким, що не має достатніх правових підстав. Ми не можемо з ним погодитися, і тому оскаржили його в Антимонопольному комітеті України», — заявила Анна Коктиш, директор з юридичних питань Softinvest Holding, в структуру якого входить компанія «ЕС АЙ ЦЕНТР».

опубліковано:
18.08.2017
автор:
SI CENTER
Поділитися: